Yarım milyon ülkücüyü temsil eden başkanın "hayır" demesi Bahçeli'yi korkuttu... Ülkücülerdeki "başkanlık" çatlağının kodları

Yarım milyon ülkücüyü temsil eden Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonunun Başkanı İsmail Koncuk'un, anayasa referandumunda 'hayır' oyu kullanacağını, 'başkanlığa hayır' diyeceğini açıklaması MHP Genel Merkezi ile sendika arasında köprülerin atılmasına yol açtı. Peki İsmail Koncuk'un 'hayır' beyanı neden bu kadar korkuttu?

 

(Mustafa Toygar – Haber Platosu Özel)

Yarım milyon ülkücüyü temsil eden Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonunun Başkanı İsmail Koncuk’un, anayasa referandumunda “hayır” oyu kullanacağını, “başkanlığa hayır” diyeceğini açıklaması MHP Genel Merkezi ile sendika arasında köprülerin atılmasına yol açtı. Dahası, ülkücü camiadaki büyük çatlığı faş etti.

25 Ocak’ta sendika genel merkezi önce 25 kişi, ardından da 30 kişi tarafından basıldı.

Ülkücü hareketin kimi önde gelenleri, MHP’yi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi işaret ederek açıkça suçladılar: “Bu saldırıyı yaptıran Balgat’tır.”

Peki İsmail Koncuk’un “hayır” beyanı neden bu kadar korkuttu?

Bu soruya Koncuk’un  yarım milyon ülkücüyü temsil eden bir sendikanın başında olduğu gerçeğini tekrar hatırlatarak cevap verilebilir öncelikle.

Ülkücü camianın içinde gelen, camiayı sinir uçlarına kadar tanıyan yazarımız Mustafa Toygar'ın şu tespit ve gözlemini de kayda geçirelim.

"Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu yarım milyon üyesi olan, milliyetçi-ülkücü çizgide faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüdür. MHP’yi sırtında taşıyan da bu kitledir.

        Birkaç günlük Adana –Ceyhan seyahatimde de gördüm ki, MHP Genel Merkezi Ülkücü tabanı temsil etme yeteneğini kaybediyor. Yani tabanla tavan, taban tabana zıt bir görüntü arz ediyor.

        Bu demek oluyor ki tavan evetçi, taban hayırcı… Taban tavandan kopmuş gidiyor…

        An itibariyle de İsmail Koncuk, Ülkücü camia için daha etkili ve sözü dinlenen lider konumundadır. Üstelik bugüne kadar istikrarlı ve aklı-selim duruşu ile kendinse duyulan güveni perçinlemiştir. Devlet Bahçeli’nin hangi hesaplar peşinde olduğunu bilemiyoruz ancak son yıllarda ülkücüleri şaşırtan istikrarsız duruşu kendisine olan güveni minimum seviyelere indirmiştir. MHP tabanının daha çok İsmail Koncuk’a kulak vereceği de bir gerçektir.

        Bahçeli ordusunu yitiren başkomutan gibi, rahatsızlığın nedeni budur."

 

ANALİZİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

        

Bakmadan Geçme