Avrupa sığınmacılara böyle davranıyor

Yunanistan-Makedonya sınırında insanlık dramı gerçekleşiyor. Olağanüstü hal ilan edilen Makedonya'da polis, sersemletici bomba ve coplarla sığınmacıların geçişini durdurmaya çalışıyor

  • 1860

Yunanistan-Makedonya sınırında haftalardır bir insanlık dramı gerçekleşiyor. Çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar Türkiye üzerinden geçtikleri Yunanistan’dan Makedonya’ya geçmek için günlerdir sınırdan temel insani ihtiyaçlardan yoksun bir şekilde bekliyor. Makedonya hükümeti Perşembe günü olağanüstü hal ilan ederek geçişleri dururma çabasında. Polis artık çok daha sert müdahalelerde bulunuyor. Sersemletici bomba ve coplarını kullanan polisler yine de sınırı geçmek için elen sığınmacılara engel olamıyor.

Makedonya’ya girebilenler, sınırdaki  Gevgelija tren istasyonunda beklemeye başlıyor. Amaçları bureadan Sırbistan’a giden trenlere binebilmek.
Çoğu Suriyeli olan sığınmacılar arasında Iraklılar, Afganistanlılar, Keşmirliler ve Myanmarlılar var. Çoğu Türkiye üzerinden deniz yoluyla Yunanistan’a geçti. Asıl amaçlarıyla Sırbistan’a oradan da schengen bölgesindeki Macaristan’a, en nihayetinde ise Almanya’ya gitmek.

 

 

Bakmadan Geçme