Milliyetçi Dergiler - Milliyetçiliğin Dijital Hafızası- Açılıyor 

Türk fikir hayatı için önemli bir gelişme... Cumhuriyet tarihi boyunca yayımlanan süreli yayınlar, milliyetcidergiler.org sitesinde erişime açılıyor.

  • 1651


Türk fikir hayatı için önemli bir gelişme...
Cumhuriyet tarihi boyunca yayımlanan süreli yayınlar, milliyetcidergiler.org sitesinde erişime açılıyor.  Proje Dr. İsmail Yıldız'ın öncülüğünde EKSEN Eğitim Sen ve İfade Fikir Derneği tarafından hayata geçirildi.  Vasıf İnanç Duygulu ve Burak Serhat Ermiş tarafından yürütülen projenin danışmanlığını araştırmacı yazarlar Metin Turhan ve Hakkı Öznur yaptılar.
Araştırmacıların ve konuyla ilgili herkesin merakla beklediği site, Milliyetçi Dergiler -Milliyetçiliğin Dijital Hafızası- adıyla 3 Aralık 2022 tarihinde ATO'da yapılacak geniş katılımlı bir organizasyonla yayına girecek.
Programda ayrıca İfade Fikir Derneği'nin düzenlediği Millî Egemenliğin 100. Yılında Milliyetçilikte Yeni Arayışlar Makale Yarışması'nın ödül töreni de yapılacak.
Programa tarihi değeri olan milliyetçi dergilerin çıkarılmasında görev almış bir çok ismin yanı sıra günümüzde düşünce tarihi alanında çalışan akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.

Bakmadan Geçme