Muharrem İnce: 'Bu 6'lı masanın başarılı olma şansı yok'

SAMSUN (İHA) – Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Samsun'da gençlerle buluşmasında, Millet İttifakı'nın oluşturduğu 6'lı masanın başarılı olma şansının olmadığını söyledi.

  • 204

SAMSUN (İHA) – Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Samsun’da gençlerle buluşmasında, Millet İttifakı’nın oluşturduğu 6’lı masanın başarılı olma şansının olmadığını söyledi.

Muharrem İnce, Gençlik Laboratuvarı Derneğinin “Gençleştir” kampanyası çerçevesinde Atakum Körfez Yat Limanı Amfi Tiyatro’da "Mavi Sandalye" programının konuğu oldu. Gençlerin sorularını yanıtlayan İnce, 6’lı masa ve onu oluşturan muhalefet liderlerini eleştirdi. 6’lı masadaki liderlerin ciddi konular konuşmadığını ifade eden Muharrem İnce, “Bana, ‘Bu iktidarı değiştirmek isteyen bir 6’lı masa var, neden orada değilsin’ diye sorabilirsiniz. Orada çünkü bize ’40 katır mı 40 satır mı’ bunu dayatmak istiyorlar. Bu 6’lı masanın başarılı olma şansı yok. Kılıçdaroğlu, ‘İktidar olduğumuzda İstanbul Sözleşmesi’ni onaylayacağız’ diyor. Karamollaoğlu, ‘İstanbul Sözleşmesi’nden iyi ki çıktık’ diyor. Ali Babacan, ‘Ergenekon ve Balyoz’u yeniden açacağız’ diyor. Kılıçdaroğlu da sabahında rahmetli Tataroğlu’nun eşine gidiyor özür dilemek için. Birisi diyor ki ’Suriyelileri göndereceğiz’. Davutoğlu diyor ki ’Nasıl gönderiyorsun, zor’. Suriyeliler konusunda anlaşamamışlarsa, Ergenekon-Balyoz’da anlaşamamışlarsa, İstanbul Sözleşmesi’nde, kamulaştırmada anlaşamamışlarsa yarın iktidar olduklarında nasıl yönetecekler? Ne yapıyorlar? Ayda bir toplanıyorlar; çay, kahve, kek yiyip içiyorlar. ‘Ya geçen sizde yediğim kek ne güzel oldu, geçen sizlerin getirdiğiniz meyveler organik mi?’ Birer de küçük altın alıp verseler birbirlerine daha iyi olur. Anlaşıyormuş gibi görülmelerinin nedeni hiçbir ciddi meseleyi konuşmamış olmalarıdır. 6 lider karar alacak, bir tane cumhurbaşkanı seçeceklermiş, o da uygulayacakmış. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhurbaşkanı, parti başkanlarının emir eri midir? Dolayısıyla bu iktidar gitmelidir ama bu muhalefet de gitmelidir” dedi.

Bakmadan Geçme