Türkiye 13'üncü Cumhurbaşkanı için oyunu verdi

13'üncü Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesi için Türk halkı sandık başına gitti. Saat 17.00 itibarıyla oy verme işlemi sona erdi. Oy sayımı hala devam ediyor. İlk sonuçlar ise şöyle...

  • 573

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti.  Cumhurbaşkanı adayları; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından 13'üncü Cumhurbaşkanı için oy kullanıldı. Milyonlarca seçmen 191 bin 884 sandıkta oylarını kullandı. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

İŞTE İLK SONUÇLAR

Türkiye'de seçmenler, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan gibi Cumhurbaşkanı adayları arasından 13. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için oy kullandı. Toplamda milyonlarca seçmen, 191 bin 884 sandıkta oy kullandı.

Oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'de sona erdi. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, saat 23.19 itibarıyla sandıkların %88'i açıldı ve sonuçlar şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan: %49,86

Kemal Kılıçdaroğlu: %44,38

Sinan Oğan: %5,30

Muharrem İnce: %0,46

Bu tabloya kesinleşirse cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci dura kalıyor

 

Liderler oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy kullandıktan sonra, "Bugün sabah itibarıyla İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre de olaysız bir şekilde süreç devam ediyor" dedi. Erdoğan daha sonra Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara Arjantin İlkokulu'nda oy kullandıktan sonra, "Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İYİ Parti Genel Merkezi'ne gitti.

Sinan Oğan, çocukları Göktürk ve Zeynep ile birlikte Çankaya ilçesinde bulunan Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oy kullandı. Cumhurbaşkanı adayı Oğan, "Tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullanın. Bu seçimi sükunetle ve suhuletle bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun" dedi.

YSK Başkanı'ndan açıklama

Saat 22.40'ta Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, kameraların karşısına geçerek bir açıklama yaptı. Yener, "YSK'nın veri girişinde şu anda herhangi bir aksama veya gecikme söz konusu değildir. Verilerimiz, anlık olarak siyasi partilerle de paylaşılmaktadır" diye konuştu.

 

YSK Başkanı Ahmet Yener, sandık alanlarından gelen sonuçların ilçe seçim kurullarına, ilçe seçim kurullarından da il seçim kurullarına intikal ettiğini belirtti. Ayrıca, YSK'nin veri girişinde herhangi bir aksama olmadığını ve verilerin anlık olarak siyasi partilerle paylaşıldığını söyledi. Yurt içinde yüzde 47.08, yurt dışında ise yüzde 12.60 oy girişi gerçekleştiğini açıkladı.

Bakmadan Geçme