Eyüp Güzel

Gülen'i verse de Abd sınavı kaybetti

Eyüp Güzel

  • 2833

Amerika, bugüne kadar işgal ettiği ülkelere hep “İstikrarı sağlamak, barışı temin etmek” gibi bir söylemle girdi. Kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmadığı gibi o ülkelerdeki istikrar daha da bozuldu ve Abd’nin kölesi haline geldi. Süper güç (tü) ve ondan habersiz (haşa) yaprak bile kımıldamazdı.

Türkiye her 10 yılda bir askeri (veya sivil) darbeleri yaşayan bir ülkeydi. Her seferinde de Abd’nin o darbelerin bir parçası olduğu tespit edildi.

Bugün ilk kez Türkiye’de, “darbe girişimi” yaşandı. Yani darbe olmadı ve sadece girişim olarak kendi tarihine kayıt düştü. Girişim safhasını başarılı geçip öncekiler gibi darbe olsaydı Türkiye’nin istikrarı alt üst olacaktı. İstikrar savunucusu(!) olduğunu söyleyen Abd, ilginçtir ki, ülkenin istikrarına kastederek darbe girişiminin baş aktörü olan Fethullah Gülen’i kendi ülkesinde barındırıp besliyor ve kolluyor. Şu sıralar çokça dillendirilen “iade ederse Gülen ötecek” endişesini gerçekçi buluyorum.

Abd’nin “istikrar sağlayıcı” şeklinde kendine uluslararası kamuoyunda yapmış olduğu PR çalışmasını tutarlı bir tarafı kalmadı. “Müttefik” dediği bir ülkenin sivil, meşru ve nüfusunun en az yarısının oylarını almış siyasi iradenin varlığını silah zoruyla ele geçirmeye çalışan darbecilerin elebaşını kendi ülkesinde barındıran, koruyup kollayan Abd, meşruluk konusunda kendisini savunamayacak kadar sessizliğe büründü. 

Darbe girişiminin birinci hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asker darbeyle iş başına gelmiş bir lider değil. Halkının yüzde 52’sinin oyunu almış bir liderdir. İstikrar sağlayıcı diye kendini pazarlayan Abd, kendi ülkesinde istikrarlı ve büyümekte olan bir müttefik ülke karşısında sınıfta kaldı. “onu teslim et” talebine “terörist olduğunu ispatla” şeklinde yanıt veren Abd, ola ki teslim etse bile sınavı kaybetti.

Konuyla dolaylı bağlantısı olduğu için yazımı şu hatırlatmayla tamamlayayım: Milli sermayemizi ve kendi paramızı kullanma alışkanlığımızı arttıralım. Kimi sektörler döviz üzerinden çalışıyor farkındayım fakat gerekmedikçe alışverişlerimizde Dolar kullanmayalım. Bizi kendi parasına mahkum etme gayretlerine karşı biz de kendi paramızı kullanma gayreti gösterelim.

Allah, bu ülkeyi şer olandan korudu. Şer, hayır oldu. Çok şükür.

Yazarın Diğer Yazıları