Yunus Demirel

SEÇİME 5 KALA

Yunus Demirel

  • 1979

Sevgili okurlarım,

7 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 140 gün geçti, 1 Kasım seçimlerine sadece 5 gün var, ortalıkta bir seçim havası yok ana bazı yanlı görsel ve yazılı yayın  kuruluşları olsun, bu kuruluşlar da görev yapan köşe yazarları olsun, program yapımcıları olsun hatta haber spikerleri bile pervasızca propaganda yapmayı sürdürüyorlar.

Herkesin bir siyası görüşü var elbette, eline bir kalem verilmiş veya önüne bir mikrofon konulmuşsa ne kadar ben taraf tutmuyorum dese de bir kısmı inceden inceye siyasetini aleni olarak hem de herkesin anlayabileceği dilden propagandasını yapıyor. Neticede insandır o kadar yapmaya hakkı vardır diyebiliriz.

Ama bazıları var ki haddini aşıyor canim. Kendi politikasını yaparken karşı tarafı incitecek, hatta tahrik edici sözler söyleyerek kendi seviyesini belirtiyor. İnanın bu gibi insanların söylediği ne kendilerine yarıyor, nede savunduğu veya propagandasını yaptığı partinin işine yarıyor. Hatta ters tepki bile yaratıyor. Hadi bu insanlara da basın özgürlüğü var karışmayalım diyeceğim ama bu tip insanlar arkasına, Yüce dinimizi, Milliyetciliğimizi, Cumhuriyetin Kurucusu Atatürk’ümüzü Bayrağımızı kısaca Toplumumuzun ortak değerleri adına ahkam kesmiyor mu kusasım geliyor. Bu ülkede hiç kimse başkasından daha fazla Müslüman, milliyetçi, Atatürkçü olduğunu iddia edemez. Etmemelidir. Elbette kişilerin ortak değerlerimize karşı sevgi beslemeleri farklılık gösterebilir ama bu kişinin kendisini bağlar. Bazı yazarlarımız ben daha Müslümanım, ben daha milliyetçiyim veya ben daha fazla Atatürkçüyüm deme hakkına sahip değildir. Bunlar bizim ortak değerlerimizdir. 

Bu değerlerin arkasına sığınarak başkalarını eleştirmek, kendi ideolojisine yakın olmayan siyasilerimizi bu yönde eleştirmek, eleştirirken de haddini aşarak küfür derecesine varacak kadar söz söylemesi basın özgürlüğü olamaz, Benim gibi düşünmüyor diye hiç kimseye hakaret edemez.

Cumhurbaşkanlığı makamı da bu değerlerden birisidir, bu makama sözlü veya yazılı  hakaret eden cezasını çekmelidir. Böyle basın özgürlüğü olmaz, seçimlere az bir süre kala bu ülkenin kaderi ile oynamak ve seçmeni etkilemek büyük suçtur. 

Yazarın Diğer Yazıları