'Akan kanlarınızla duş alacağız' diyen Sedat Peker'e tepki

DİSK Başkanı Kani Beko, Sedat Peker'in 'Kanınızda yıkanacağız' mesajını bakanlara gönderdi.

Sedat Peker’in “barış için akademisyenler” bildirisine imza atan akademisyenleri “kanlarınızda banyo yapacağız”  diyerek tehdit etmesine ne hükümetten, ne de yargıdan ses gelmeyince, DİSK Başkanı Kani Beko harekete geçti.

 

Kani Beko, twitter üzerinden yaptığı “tek kişilik eylem”de, AKP hükümetinin tüm bakanlarına Peker’in “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” cümlesini gönderdi.

TÜM BAKANLARA GÖNDERDİ

Beko, aynı cümleyi hiçbir ek yapmadan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a, hatta AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e kadar tüm bakanlara ve AKP üst düzey yöneticilere gönderdi.

Sedat Peker dün öğle saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, “barış için akademisyenler” bildirisine imza koyan üniversite öğretim üyelerini açıkça tehdit etmişti.

Peker’in bu sözlerine CHP ve HDP dışında tepki gösteren siyasi parti olmamıştı. Peker’in açıklamasının kamuoyuna yansımasının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen yargı kesiminden hakkında herhangi bir soruşturma açıldığına ilişkin açıklama da gelmedi.  Yandaş medyada görev yapan gazeteciler ise, Twitter’dan Sedat Peker’in açıklamalarına destek veren açıklamalar yayınlamışlardı.

 

Bakmadan Geçme