Adem Taflan

NEDEN ERDOĞAN'I SEVDİK BİZ ?

Adem Taflan

  • 3569

Aslında biz bize sahip cıkan herkesi sevdik.Bize derken '' Bizi biz yapan '' değerlerimize sahip çıkan herkesi sevdik.

Bu mıllet Adnan Menderes'i sevdi ama asılmasına engel olamadı.Hala asılmasına engel olamamanın ızdırabını o döneme şahit olmayanlar bile yüreğinde taşır .Bu ükenin başbakanını asan ''Askeri Cunta '' sadece Başbakanı asmadı aslında,bu ülkenin değerlerini darağacında sallandırdı.Ezan'ın aslına çevirilmesi bile bir Başbakan'ı asmaya yeterli sebepti bir zamanlar Anadolu coğrafyasında.

Yine ülekemizin yetiştirmiş olduğu ender beyinlerden biri olan Ali Fuat Başgil'i (Çarşambalıdır) Cumhurbaşkanı adayı olmak isterken ,Başbakanlıkta dönemin ''Milli Birlik Komitesi'' üyeleri ailesini ve kendisini ölümle tehdit etti ve ''Adaylıktan ''geri çekimesini sağladılar.Neden tehdit edilmişti  Ali Fuat Başgil Hoca ? Biliyordu ki Cuntacı zihniyet, Hoca da bizi biz yapan değerlerle barışıktı.Bu Millet Başgil hocayı da bağrına bastı ama o dönemde sahip çıkamamnın ızdırabını hala millet olarak çekiyoruz.

Bu vesileyle Ali Fuat Başgil Hocanın ''Gençlerle Başbaşa '' eserini gençlere okumaları için tavsiye ediyorum.

Bu millet kendisini kendisi olduğu için seven Rahmetli Özal'ı da sevdi.Bu Milletin Cuma namazına giden bir Cumhurbaşkanı olmuştu.Adnan Menderes'i ezan yüzünden asanlar bunu görmezden gelirlermiydi hiç.O kadar hizmetine rağmen itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar.Eşi,kızı ve oğlu üzerinden yapılmayan hakaret kalmadı.Bu gün Cumhurbaşkanımızı kimler itibarsızlaştırmaya çalışıyorsa ,o gün de aynı zihniyet bunu yapıyordu.Bu zihniyet bir dönem ''Camileri ahıra'' çeviren zihniyetin ta kendisiydi.Bu milletin şahsında bu milletin taşıdığı değerlere düşmandı bu zihniyet aslında.

Bu zihniyeti ülkemize yerleştiren zihniyeti de biliyoruz biz.

1882 yılında Mısır Meselesinden dolayı Avâm Kamerasında sarfettiği sözlerdir. O zaman Başbakan olan Gladstone Kur’anı bir eline alarak Avâm Kamerasında şöyle demiştir: “As long as this Quran is in the hands of Muslims, Europe shall not be able to control the East = Bu Kur’an Müslümanların elinde oldukça, Avrupa Doğuyu yani İslâm âlemini kontrol altına alamayacaktır.”

İşte asıl mesele buydu.Bizim sevdiklerimizin Kuran'a bağlı olması onların sevilmemesi ve yok edilmesi için asıl sebepti batı ve batının ülkemizde ki uzantıları için.Cok isimler feda edildi bu değerler adına bu ülkede.

1969 da Müslümanları siyasetle tanıştırmak için,Konyadan bağımsız aday olan ve 3 Milletvekili seçilebilecek kadar oy alan Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızda bu değerlere sahip çıktığı için bu millet o'nu sevdi.

Siyasetle uğraşmayan müslümanı , müslümanla uğraşan siyasetçi yönetir.'' diyerek yola çıkmıştı Rahmetli Hocam'ız.Hocamızın bu sözü bile fikir köklerini bu coğrafyada beslememiş vatan hainlerinin kendisine cephe almasına yetmiş oldu.O da bu Millet'in değerlerine sahip çıkmanın bedelini hayatı boyınca ödedi.Ödediği bedel kadar da bu millet tarafından sevildi.Ve O Ümmetin 28 Şubat'da ''Savunan Adamı '' oldu.Alnın'dan düşen ''boncuk boncuk'' terler bu ödenen bedelin şahidi olarak tarihe not düşüldü.

Bu millet için bedel ödemeyenler tarihin tozlu saflarında kaybolmaya mahkumdurlar.

Onları zikretmenin bir anlamı yok burda,siz onları çok iyi biliyorsunuz.

Ve bu ülke için bedel ödeyen yiğitlerden biride elbet ki yiğit insan Muhsin abimizdir.En zor dönemlerde tarafını hep millet den yana koyarak, oda safını milletin değerlerinden yana koymanın bedelini Şehadetiyle ödemiştir

Ne mutlu Dini,Vatanı ve Milleti için bedel ödeyen ve ödeyecek yüreklere.

Bir sonraki makalemizde neden''Erdoğanı'' sevdik ? Sorumuzun cevabını vereceğiz inşaallah.

 

Selam ve dua ile kalın.

 

Yazarın Diğer Yazıları