Dr. Vehbi Kara

İstihbarat Zaafı

Dr. Vehbi Kara

  • 630

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği gibi 15 Temmuz 2016 darbesinde büyük bir istihbarat açığı bulunmaktadır. Bu konuda 1 yıl öncesinden onlarca yazı yazarak muhtemel bir Fetullahçı darbeden haber verdim. Bu yazılar çeşitli gazete ve internet sitelerinde defalarca yayınlanmasına rağmen hükümet ilgililerinin dikkatini çekmemiş. Sorumluluk sahibi bürokrat ve askerler uyumuş kalmış. 250'ye yakın şehit verilmesinde bu konuda elinin üstüne yatan ve gerekli tedbirleri almayan asker, polis, istihbaratçı ve bürokratın da payı bulunmaktadır.
Madem olağanüstü hal ilan edildi ve gerçekten de olağanüstü bir durum mevcut. O halde buna sebebiyet verenler kadar görevinin gereği olarak tedbir almayanlar hakkında da gerekli soruşturmalar açılmalıdır.
Böylesine ülkenin hatta İslam aleminin kaderine etki eden bir olay hakkında önceden tedbir alınmasını söyleyen benim gibi kişilere madalya verilsin istemiyorum lakin yıllarca silahlı kuvvetlerde görev yapmış asker arkadaşlarımdan bilgi istenmesi ve bizlerin görüşlerine baş vurulması devlet yetkililerinin boynuna borçtur.
Darbenin başarısız kalacağını düşündüğümden dolayı buna bir “Kamikaze Fetullahçı Darbe” adını koymuştum. Fakat şunu da itiraf etmeliyim ki bu kadar kanlı olacağını tahmin edememiştim. Ben sadece ekonominin alt üst olacağını düşünmüştüm. Zaten darbenin azmettiricisi olan ABD’nin asıl amacının Türkiye’nin hızlı yükselişinin önüne geçmek için onar yıllık aralıklarla yapıldığı gibi bir darbe olacağını bekliyordum.
Gelişmeler tam tersi oldu. Ekonomi ülke alt üst olmasına rağmen çok az etkilendi. Fakat yüzlerce insan şehit oldu ve binlerce yaralı vatandaşımız var.
Her ne ise… Bir internet sitesinde bu konu ile ilgili olarak yayınlanan bir yazıları her gün yayınlayacağım. Yarınki yazımda “Kamikaze Fetullahçı Darbe” makalesini tekrar yaınlayacağım. Bu sitede 5 ay önce yayınlanan bu yazı ne yazık ki hükümetin ve bürokratların dikkatini çekmemiş. O halde yaşanan acı olaylarda gerekli tedbirleri almayanların da vebali vardır, vesselam...

Yazarın Diğer Yazıları