Hanzala

ÇÖZÜM OL ÇOCUK

Hanzala

  • 5534

-Çocuk….. sen mi seçtin bu yaşadığın hayatı yoksa sana mı seçtiler

Yollarda vızır vızır araba geçerken bu ne cesaret …bizler kapının önüne bile bırakmazken evlatlarımızı!

Sahi ayakkabıların nerde,hava mı sıcak seni evinden barkıdan eden silahlardan çıkan kurşunlar mı?

Yüzmeyi de çok iyi biliyorsundur mutlaka. Hiç öyle olmasa kahramanın baban o şefkatli annen batacağını bile bile alır mı o tekneye seni!?

Çocuk…. Gittiğin yerde sevmeyecekler seni biliyorsun değil mi? Kim sever ki o kirli yüzlü üstü başı perişan çocuğu. Ona rağmen sen onları seviyorsun da gidiyorsun mutlaka. Yoksa o rahat ve cennet vatanından niye çıkasın ki!!!!

Hiç dönmeye isteğin de yok galiba. Artık vatanın dünya üzerinden kalkmış olmalı ya da ilelebet savaş sürecek ki kimse  ‘savaş bitince’yi konuşmuyor nedense.

 Bak senin üzerinden koca koca adamlar pazarlık yapıyor. Ülkelerine girsen mi yoksa vizeler kaldırılmasa mı yoksa mülteci kampı mı yoksa dilencilik kariyerinde bir tık ileriye mi…. Ne kadar da kıymetlisin.

 Sınırları aşan çocuk. Sınırını sana aştıran neydi sahi!? Buralar toprak da oralar petrolmüydü yoksa?!. Yada gazaba uğrayanların planları mı var vatanın da?!. 

Neden geri dönüşünü konuşmuyor kimse yoksa sizin ülkenizde oynayacağın park, yiyeceğin çikolata mı yok. Bitmiş öyle mi. Avrupa kurtuluş öyle mi. Kuzum seni istemiyorlar ki orda. Burda da perişansın, açsın. Ne çikolatası bir lokma ekmeğe muhtaçsın. Parkta oynamak yerine otobanda kardeşlerinle dilenirken baban orda mı, izliyor mu sizi. Ya annen içi sızlamıyor mu arabalar ezecek diye birinizi. Ya da zaten yoklar mı aldılar mı o küresel şerefsizler ailenizi.

Çocuk bu böyle gitmez bilesin. . Sana biçilen bu hayatı sen seçmedin. Az sabret.  Çözüm islam birliği. Çözüm mazlum birliği. İnşaallah yaşadığın bu ızdıraplar seni güçlendirir, basiretini ve ferasetini açar, azmini gökyüzüne ulaştırır, imanını billurlaştırır.

Ey benim göz aydınlığım çocuğum. Seni problem olarak gören karanlık insanlara inat…zulümata inat… Umarım Çözümün bir parçası olasın. Umarım Çözüm olasın.

 

Yazarın Diğer Yazıları